gallery/klimatkompenserad logga

Svensktillverkat kvalitetsfoder med havsalger 

Inga färgämnen - Inga konserveringsmedel - Naturliga råvaror

AlgGutten är inte bara ett foder. Det är en livsstil. 

Med fokus på kvalitet och miljö skapar vi det bästa för din hund.

AlgGuttens miljöarbete

gallery/klimatkompenserad logga

AlgGutten - Första hundfoderföretag  i världen som klimatkompenserar 100%!

 

Forskning har visat att våra husdjur har en oväntat hög klimatpåverkan, framför allt genom sin höga köttkonsumtion.  Vi tar därför ansvaret för foderproduktionen och klimatkompenserar därför våra produkter 100%, så kan du fokusera på andra saker.

Vad är klimatkompensering?

Klimatkompensation är ett sätt att ta ansvar för de koldioxidutsläpp som vi själva orsakar. Att tillverka och transportera varor, speciellt framställningen av animaliska produkter, medför höga koldioxidutsläpp, som i sin tur leder till klimatförändringar och en global uppvärmning.

När vi klimatkompenserar så betalar vi pengar för mängden koldioxid vi har släppt ut i HELA tillverkningskedjan, redan från äggkläckning och utsäde. Pengarna investeras i projekt som minskar lika stor mängd koldioxid vi har orsakat – så att summan blir noll (och ofta- ännu bättre- negativ, eftersom vi klimatkompenserar för MER än 100% av våra produkter). Att reducera utsläppen görs alltså genom att hjälpa någon annan att minska sina utsläpp, så planetens totala utsläpp minskar. Klimatkompensation sker därför oftast genom olika klimatprojekt i utvecklingsländer såsom energieffektivisering, satsning på förnybar energi, trädplantering och bevarande av skog.

För att vi ska kunna vara säkra på att vi faktiskt åstadkommer klimatnytta när vi klimatkompenserar, så är klimatprojekten är certifierade. Projekten är både certifierade av FN och har Gold Standard-certifiering (som bland annat WWF och Greenpeace ligger bakom).

 

 

 AlgGuttens förpackningar

Vi fokuserar på innehållet och kommer aldrig ha säckar med vackra bilder på. Tyvärr. Men bra för dig som tycker pengarna ska gå till bra råvaror istället. Och SNÄLLA DU, lämna våra säckar för återvinning som mjuk plastförpackning!  De plastförpackningar du sorterar ut blir råvara för nya plastprodukter. Det sparar olja och energi.  Visste du att papper inte alls är så miljövänlig som alla påstår?  

https://www.naturskyddsforeningen.se/plastpasar (öppnas i nytt fönster)

https://www.aktuellhallbarhet.se/duellen-papperspase-vs-plastpase/ (öppnas i nytt fönster)

 

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev om du vill få nyheterna direkt till dig!

Följ oss på Instagram: @alggutten

Fler av AlgGuttens vänner!