AlgGuttens Hundmat

Vårt miljöarbete

Vi är otroligt stolta över att tillkännage att vi från och med juli 2018 är VÄRLDENS FÖRSTA hundfoderföretag som klimatkompenserar våra produkter MINST 100%.

Vi har alltid arbetat miljömedvetet, med smarta transporter och närproducerade råvaror.  2018 är året vi tog steget längre. Inte på grund av torkan, vårt arbete påbörjades redan under våren 2018. Då visste vi inte att klimatet snart skulle hamna på allas läppar.  När jag skriver det här, nu i oktober, ser jag hur råvarupriserna stiger och klyftorna i samhället växer. Och det höjs röster om att klimathotet är en konspiration, att vi överdriver vår egen effekt m.m. Vi på AlgGutten anser att oavsett klimathot eller ej, så är det vår skyldighet att orsaka så liten skada som möjligt, under vår tid på den här planeten. Så en klimatkompensering kan ju aldrig vara dålig.

Dom fantastiska företag hjälper oss är Tricorona Climate Partner och goclimateneutral.org.

Vi kompenserar i projekt som är certifierade med Gold Standard och FN (CDM) som garanterar goda arbetsförhållanden på siterna.

https://www.goclimateneutral.org/blog/landfill-gas-to-electricity-project-in-thailand/ - öppnas i nytt fönster

https://www.goclimateneutral.org/blog/investment-in-nanyang-danjiang-river-solar-cooker-project/ - öppnas i nytt fönster

© Copyright AlgGuttens Hundmat2018